Керуючий Західноєвропейським вікаріатством очолив престольне свято парафії УПЦ у Будапешті

20 серпня 2024 року парафія Української Православної Церкви в місті Будапешт на честь святого праведного Стефана І, короля Угорщини, відзначила своє престольне свято. Урочисте богослужіння очолив керуючий Західноєвропейським вікаріатством єпископ Боярський Веніамін. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу vzcz.church.ua.

Його Преосвященству співслужили: намісник Покровського монастиря села Ракошино Мукачівської єпархії архімандрит Митрофан (Шимон), благочинний міста Ужгород протоієрей Володимир Гуй, настоятель парафії ієрей Димитрій Сидоренко, українські священники, які звершують своє служіння в Європі, а також представник Сербської Православної Церкви протоієрей Зоран Остойич.

Під час малого входу єпископ Веніамін удостоїв ієрея Димитрія Сидоренка богослужбової нагороди – права носіння палиці.

За богослужінням архієрей звершив дияконську хіротонію випускника Київської духовної академії Володимира Сігеті, який буде нести своє служіння на парафії УПЦ в Будапешті.

Після Літургії єпископ Веніамін привітав настоятеля та присутніх з престольним святом, а також відзначив благословенними грамотами Предстоятеля УПЦ найактивніших парафіян.

Просмотров: 240