Суспільство має бути дуже уважним до спроб поділити його на правильних і неправильних громадян – митрополит Климент

Коментуючи на прохання української студії ВВС прийняття Верховною Радою закону № 8371, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звернув увагу, що Церква має досвід життя в умовах законодавчої заборони, яку свого часу проти неї активно запроваджувала радянська влада. Однак навіть тоді це не знищило Церкву. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт bbc.com.

«Очевидна річ, і про це розлого написав юридичний відділ самої Верховної Ради, що новий закон іде всупереч українській конституції та низці зобовʼязань України, яких вона має дотримуватися за міжнародними угодами, у тому числі і на шляху до інтеграції в європейський простір.

Мабуть, ті, хто лобіював цей закон, свідомо зацікавлені створити такий скандал. Проте якось мало хто звертає увагу, що в першу чергу щойно прийнятий закон порушує інший закон – про декомунізацію. Одним з перших декретів Леніна після приходу до влади був декрет про Церкву, а потім – про конфіскацію її майна і позбавлення її реєстрації.

Все, що нещодавно відбувалося навколо прийняття закону 8371, викликало якесь стійке відновлення в памʼяті всіх речей, які не просто повертали нас до атеїстичної ідеології радянських часів, але і до методів, якими ця ідеологія реалізовувалася.

Радянська влада багатьма законами намагалася заборонити Церкву. І коли зрозуміла, що законами це зробити неможливо, тоді почала розстрілювати мільйони вірян різних конфесій, у тому числі і лояльних до неї.

Звісно ж, у ХХІ столітті це вже не можливо, однак суспільство має бути дуже уважним до появи будь-яких проявів сегрегації українських громадян на правильних і неправильних. Врешті решт, ті, хто не зрозуміли Іісуса Христа, розіпʼяли Його виключно за політичними звинуваченнями», – сказав владика.

Нагадаємо, Болгарський Патріарх Даниїл звернув увагу посла США на обмеження релігійної свободи щодо УПЦ.

Просмотров: 536