У храмі на Закарпатті освятили новий престол, для парафії на Рівненщині – куполи та хрести

18 серпня 2024 року, у Неділю 8-му після Пʼятидесятниці, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив новий престол Преображенського храму села Оленьово. Цього ж дня архієпископ Рівненський і Острозький Пимен звершив освячення накупольних хрестів та куполів для Олександро-Невського храму міста Радивилів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Після освячення нового престолу у Преображенському храмі села Оленьово керуючий Мукачівською єпархією очолив Божественну літургію.

За богослужінням підносили сугубі молитви за мир в Україні, припинення війни та за військовослужбовців ЗСУ.

Після Літургії було звершено хресний хід.

Насамкінець митрополит Феодор звернувся до всіх зі словом проповіді. Архіпастир висловив подяку настоятелю храму протоієрею Ростиславу Мельнику і всім парафіянам за труди, а також привітав з прийдешнім престольним святом та закликав на всіх Боже благословення.

За чином освяченням куполів та накупольних хрестів керуючому Рівненською єпархією співслужили благочинний Радивилівського округу, настоятель Олександро-Невського храму протоієрей В’ячеслав Демчук та клірики парафії.

Після освячення архієпископ Пимен звернувся до вірян зі словом настанови. Владика привітав усіх з визначною подією і висловив подяку тим, хто потрудився для втілення доброго наміру. Також архієрей побажав всім парафіянам милості Божої і благословення Пресвятої Богородиці у цей непростий для Церкви час.

Просмотров: 57