Митрополит Климент прокоментував вимоги ДЕСС щодо закону 8371

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент прокоментував ЗМІ заяву голови Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського з вимогами до Української Православної Церкви, які вона має виконати, щоб не потрапити під заборону згідно з ухваленим Верховною Радою законом 8371. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як заявив Віктор Єленський, УПЦ має оприлюднити листи, в яких вона повідомляє, що її представники виходять зі складу Синоду та всіх керівних органів РПЦ, а також поставити до відома Помісні Православні Церкви, що УПЦ не є частиною РПЦ.

«У такому разі, до УПЦ застосовуватися цей закон не буде», – заявив голова Держслужби у коментарі ЗМІ.

Митрополит Климент на це зазначив, що у 1992 році на той час митрополит Філарет (Денисенко), як і у 2018 році митрополити Симеон (Шостацький) та Олександр (Драбинко), полишаючи склад РПЦ, жодних заяв, які б свідчили про такий вихід, на адресу Московського патріарха не надсилали.

«У зв’язку з цим Держслужба має спочатку потурбуватися про ситуацію в ПЦУ – уточнити докази, які свідчать, що її єпископи порвали з Московським патріархатом і вийшли з РПЦ, – зазначив митрополит Климент. – В іншому випадку вимоги Держслужби до УПЦ свідчитимуть лише про суб’єктивний вибірковий підхід, який може мати ознаки дискримінаційного ставлення до громадян України, виходячи з їхніх релігійних переконань».

Просмотров: 1100