Молитва – це такий «балон з духовним киснем», який живить нас серед життєвих проблем, – Блаженніший Митрополит Онуфрій

В своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій на прикладі дайвінгу пояснив, як впливає молитва на життя людини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Предстоятеля, зазвичай мало хто думає про Бога в повсякденному житті, більшість турбуються про земне. Люди, які занурюються в суєтність справ, забуваючи про духовне, схожі на драйверів, які не використовують кисневий балон.

«Люди, які набирають повітря в легені і пірнають під воду – на 2, 3, 5, 10 хвилини, потім мусять вийти і вдихнути, інакше помруть. А є такі, які беруть з собою на глибину кисневий балон, і тоді вони можуть плавати довго. Останні схожі на тих, хто постійно наверненні своїм розумом до Бога. Вони мають «духовний балон кисню» благодаті Божої, яка їх живить, утішає, допомагає терпіти всі труднощі, перемагати все», – розповів він.

Як зауважив Першосвятитель, вищесказане означає те, що людина має постійно перебувати в молитві, читати Святе Письмо, духовні книги святих отців, роздумувати над духовними питаннями. Це, за його словом, означає також мати розум, навернений до Бога.

«Не зважаючи на те, скільки у нас земних клопотів, ми повинні знаходити час і навертати свій розум до Бога. Люди, які прагнуть жити благочестиво, намагаються творити короткі молитви, – додав Архіпастир. – Можливо, що для великих молитов не завжди у нас є час, або час є, а немає настрою, є багато причин, які не дозволяють нам це робити. А коротенькі молитви можна читати цілий день: прочитав молитву, відволікся, знов прочитав і так цілий день».

Блаженніший владика побажав віруючим допомоги Господньої проводити життя у молитві, вчитися молитися на всякому місці – в дорозі, працюючи і відпочиваючи.

«Молитва оживлятиме нас, відкриватиме нашу душу для Божественної благодаті, яка буде допомагати нам в цьому житті, а в майбутньому віці приведе до вічного спасіння у Христі Ісусі Господі нашому», – підсумував Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 141