Лист Прем’єр-міністра України до Собору єпископів УПЦ

СОБОРУ ЄПИСКОПІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

Всечесні Владики!

 

З нагоди початку роботи Собору єпископів Української Православної Церкви прийміть вітання і запевнення в тому, що Уряд України і надалі послідовно відстоюватиме принцип свободи совісті і захищатиме фундаментальні права людини.

Ваш Собор відбувається у час, коли український народ встав на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли щодня за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і доньки України. У ці дні суспільство звертається до Церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогу.

Громадськість очікує від своїх церковних проводирів жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці.

На Вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладається особлива місія – обрання нового Митрополита Київського, який продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і квітучою, а її Православну Церкву – єдиною і гідно представленою у Вселенському Православ’ї.

Бажаю Отцям Собору рясних Божих благословень, глибокої мудрості і високої відповідальності.

З повагою

 

Прем’єр-міністр України

Арсеній ЯЦЕНЮК

Просмотров: 63

Залишити відповідь