Фоторепортаж про те, як захоплювався храм у селі Колосова на Тернопільщині розмістили у себе на сторінці в соціальних мережах активісти Тернопільського осередку «Правого сектору».

Це унікальні кадри, оскільки нікому більше ані знімати, ані фотографувати радикали не дозволяли.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 10 червня 2016 року прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки Тернопільського осередку «Правого сектору» вчинили силове захоплення храму УПЦ на честь святого Іоанна Богослова, що у с. Колосова на Тернопільщині.

GHU71o7VZiY

Зранку до церкви були завезені близько 50 молодиків у камуфляжній формі та балаклавах, які оточили храмову споруду та не підпускали до неї місцевих парафіян. Згодом до них приєдналися інші прихильники «Київського патріархату», серед яких місцевих селян було не більше пари десятка осіб.

BjTnODPXdCw

Розкольники, вводячи в оману громадськість, ніби вони є власниками храму, зрізали замок на дверях храмової будівлі та з гаслами «Слава Україні! Смерть ворогам!» увірвалися до церковного приміщення.

WUf9tfoCkns

Про свої “подвиги” свідчать у себе на сайті і представники «ПС». «10 червня у селі Колосова Тернопільської обл. активісти “Правого сектору” і ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери допомогли громаді УПЦ КП увійти у храм, на який вони здобули законні права», – заявляють вони.

Без балаклави тільки очільник Тернопільского осередку "Правого сектору" Василь Лабайчук
На фото без балаклави тільки очільник Тернопільского осередку “Правого сектору” Василь Лабайчук

Заяви про те, що храм передали розкольникам абсолютно не відповідають дійсності.

Дійсно, 2 червня 2016 року Львівський апеляційний господарський суд позбавив громаду УПЦ Колосової права власності на місцевий храм. Судді вирішили, що передача церкви сільській парафії майже 10-річної давнини є незаконною. Та, варто наголосити, що до сьогоднішнього дня релігійна громада села звершувала богослужіння в храмі на підставі документу, згідно якого у 1992 році місцева влада надала громаді УПЦ Колосової право користування будівлею. Тож, рішення Львівського апеляційного суду з юридичної точки зору виглядає досить спірним. Але ані наявність цього дозволу, ані відсутність рішення про передачу сільського храму громаді «Київського патріархату» не завадили церковним рейдерам у черговий раз захопити храм.

joiQUkf3mEM

Нагадаємо, мешканці Колосової публічно зверталися до представників української влади з проханням захистити їх конституційне право вільно сповідувати свої релігійні переконання, яке на місцевому рівні було грубо порушено.

Ігнорували закон в Колосовій і цього разу. Поки радикали захоплювали храм, представники поліції спокійно стояли осторонь і посміхалися.

колосовав

В селі близько 70-ти дворів, а в храм у недільні дні постійно ходило 15-30 чоловік.

Селяни обурені псевдозаконними діями церковних рейдерів і категорично відмовляються від почергових богослужінь з розкольниками, які їм намагається нав’язати місцева влада. За словами жителів села, їм важко уявити, щоб «священик Київського патріархату», який окрім того, що перебуває в розколі, так ще й не відповідає за поведінкою своєму сану, знаходився у святому храмі.

YPrpJuoNQi4

Наразі віряни Колосової у правовому полі намагаються підтвердити свої права на храм.

52ZCquPg7Ec
На цьому фото видно “священика Київського патріархату”, який користався послугами бандитів по рейдерському захопленню церковної споруди

Нагадаємо, що після захоплення храму, ввечері, «відсвяткувавши» перемогу, розкольники жорстоко побили вірянина УПЦ, який ледь не загинув від отриманих травм.

Фото зі сторінки “Правого сектору” Тернопільщини у vk.com 

Просмотров: 3550

2 коментарі

  1. Не розбираюсь в цій перипитії з церквами та вірами, тому коментувати можу тільки поведінку вірян. Невже це по-людьськи так робити, не поважати ближнього свого?
    Я не є віруючий, хоча не маю нічого проти віри та тих, хто вірує. Але читати та дивитись оце дикунство немає сил. Вони іще пруть а Європу, -та в ліс, в загорожу вас усіх, щоб трішки людяність мали. Сила є ума не треба? А ще обличчя ховають, бояться таки, знають, що творять беззаконня. А чи є таки Божа кара?

Залишити відповідь