18 день Всеукраїнської ходи миру: Численних паломників радо зустрічали в Коростишеві та Гребінці

Завтра паломники, котрі вийшли з Почаєва, планують дістатися кордону Житомирської та Київської областей

20 липня 2016 року, Всеукраїнський Хресний хід миру, любові та молитви за Україну продовжив свій шлях до столиці теренами Житомирщини та Полтавщини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня в рамках перебування у Житомирській єпархії, паломники, котрі 9 липня вирушили зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, мали подолати відстань 30 кілометрів шляху від Житомира до КоростишіваЦього дня в рамках перебування у Житомирській єпархії, паломники, котрі 9 липня вирушили зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, мали подолати відстань 30 кілометрів шляху від Житомира до Коростишіва.

Нагадаємо, 18 липня бійці 95-ї окремої аеромобільної бригади пройшли Хресною ходою центральними вулицями Житомира 

Хресний хід розпочався рано вранці: віряни на чолі з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом вирушили зі Спасо-Преображенського кафедрального собору. У молитовній ході також взяли участь настоятелька Зимненського Святогірського Свято-Успенського жіночого монастиря ігуменя Стефана (Бандура), настоятелька Житомирського Свято-Анастасіївського жіночого монастиря ігуменя Михаїла (Фурманець), сестри обителі та чимало православних житомирян.

Цього дня в рамках перебування у Житомирській єпархії, паломники, котрі 9 липня вирушили зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, мали подолати відстань 30 кілометрів шляху від Житомира до КоростишіваПротягом шляху духовенство та віряни прочитали ранішні молитви, декілька акафістів, співали різні богослужбові піснеспіви та звершили кілька молебнів. Усі молились за мир та припинення війни і ворожнечі в Україні. «Молодь та дітки, старші та менші, усі просили у Пресвятої Діви Богородиці небесного покрову та посильної помочі», – повідомляють в прес-службі Житомирської єпархії.

У Коростишеві прочани зупинились у величному Свято-Благовіщенському соборі. Тут вони молились за вечірнім святковим богослужінням і трапезували. Усіх радо прийняли священики району на чолі із благочинним архімандритом Яковом (Шумовим).

Владика Никодим подякував присутнім за спільну молитву про мир в Україні, побажав паломникам добре відпочити та на наступний день знову із молитвою долати кілометри молитовного подвигу віри.

Учасники Хресного ходу, що вийшов 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської Лаври, сьогодні побували у Гребінці та дійшли до Пирятина.

О 9:00 православні віряни об’єдналися у спільній молитві за молебнем з акафістом Божій Матері перед Її чудотворним образом «Святогірська» у храмі святого великомученика Георгія Побідоносця м. Гребінка. Настоятель храму благочинний Гребінківського округу протоієрей Василій Цико з духовенством благочиння гостинно зустріли паломників та організували трапезу, а городяни надали учасникам ходи благодійну допомогу.

О 17:00 годині паломників, які подолали близько 20 кілометрів шляху, вже зустрічали в Пирятині. Учасників Всеукраїнського хресного ходу миру, любові та молитви за Україну вітали жителі міста на чолі з благочинним Пирятинського округа настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієреєм Михаїлом Цико та духовенством. Паломники урочисто пройшлися по вулицям Європейській, Соборній та Героїв Майдану. Завтра зранку паломники молитимуться тут за Божественною літургією.

Раніше повідомлялося, що провокації радикалів під час Хресної ходи на Полтавщині та Житомирщині черговий раз провалилися.

З маршрутами Всеукраїнського Хресного ходу можна ознайомитися за посиланням

Просмотров: 2592

Залишити відповідь