Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості на честь преподобного Антонія Печерського на Святій Горі Афон (оновлено)

В ніч з 22 на 23 липня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершили всенічне бдіння та Божественну літургію в Покровському храмі Свято-Пантелеімонівського монастиря на Афоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили члени офіційної делегації УПЦ, намісники трьох Лавр України: Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської – митрополити Вишгородський і Чорнобильський Павел, Почаївський Володимир і Святогірський Арсеній, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Климент, братія та гості обителі в священному сані. За богослужінням співав хор Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

По завершенні богослужіння ігумен Свято-Пантелеімонівського монастиря архімандрит Ієремія привітав паломників з офіційної делегації Української Православної Церкви з днем пам’яті преподобного Антонія Печерського – засновника чернецтва на Русі, а також з 1000-літтям присутності давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Нагадаємо, 22 жовтня минулого року архімандриту Ієремії виповнилося 100 років. З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія ювіляр був нагороджений орденом УПЦ преподобних Антонія і Феодосія Печерських І ступеня.

“Благословення Святої Гори Афон”

З нагоди свята Його Високопреподобіє передав делегації Української Православної Церкви ікону «Благословення Святої Гори Афон», а також ікону преподобного Антонія Печерського.

Окрім того, за заслуги перед Православною Церквою та сприяння розвитку монастирів Афону та духовно-культурних зв’язків між Святою Горою та Українською Православною Церкви отець Ієремія вручив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію найвищу нагороду Свято-Пантелеімонівського монастиря – орден святого великомученика Пантелеімона І ступеня.

Також за заслуги перед Православною Церквою та розвиток духовно-культурних зв’язків між Святою Горою Афон та Українською Православною Церкви члени делегації митрополити Павел, Антоній, Володимир, Арсеній і єпископ Климент були нагороджені орденами святого великомученика Пантелеімона ІІ ступеня.

В свою чергу Його Блаженство подарував архімандритові Ієремії та духовнику монастиря ієромонаху Макарію хрести з прикрасами.

Сьогодні делегація УПЦ з представниками братії Святої Гори відбула в Україну для продовження ювілейних урочистостей.

Нагадаємо, завтра о 8:15 відбудеться урочиста зустріч ікон «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського, які делегація УПЦ доставить з афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря в Україну.

Просмотров: 2237

Залишити відповідь