Православні організації Києва та Волині опікуються хворими дітьми

У Києві Дитячий центр для тяжко та невиліковно хворих дітей організовує відпочинок для дітей-інвалідів, а на Волині православні волонтери займаються рукоділлям з дітьми із психіатричної лікарні

viber image2Дитячий центр для тяжко та невиліковно хворих дітей при храмі святих безсрібників Косми і Даміана Римських під керівництвом голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я єпископа Львівського і Галицького Філарета взяв під опіку сімнадцятилітнього Олександра Осику, який проходить лікування в Національному інституті раку.

У березні цього року хлопцю поставили діагноз – остеосаркома правої великої гомілкової кістки. Цього ж місяця він почав лікування у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку.

Олександр – прийомний син багатодітної родини, через що матір хлопця не в змозі постійно перебувати поруч з ним у лікарні.

З червня цього року, за зверненням лікарів Інституту раку, Дитячий центр почав надавати Олександру посильну допомогу. У липні впродовж одинадцяти днів чотири кваліфіковані медсестри Центру цілодобово чергували біля хворої дитини під час проходження нею хіміотерапії.

Також наприкінці липня співробітники Центру організували відпочинок для дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей. Дев’ять хлопчиків та дівчаток віком від 7 до 12 років з 20 липня впродовж 10 днів мали змогу відпочити у дитячому таборі на базі відпочинку неподалік Спасо-Преображенського жіночого монастиря с. Пісківка.

viber image1

Окрім відпочинку на річці, діти побували на екскурсії в обителі, долучилися до Літургії, на якій причастились Святих Христових Таїн. З 1 серпня у таборі відкрилась друга зміна, яка прийняла 10 дітей.

Тим часом православна молодь Волинської єпархії відвідує дітей,які перебувають на лікуванні у Волинській психіатричній лікарні. Тут молоді люди організували гурток творчості: разом з волонтерами дітки малюють, роблять аплікації та інші вироби своїми руками.

viber image3

Просмотров: 198

Залишити відповідь