Хода зі святинями Закарпатського краю зібрала кілька тисяч віруючих

21 серпня 2016 року у м. Хуст відбувся традиційний щорічний хресний хід, який очолили митрополит Хустський і Виноградівський Марк та керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-слубу Хустської єпархії.

Хресний хід, який зібрав більш ніж дві сотні священнослужителів та декілька тисяч мирян, пройшов вулицями міста, з молитвою за мир у державі й на Закарпатті, та за український народ. Під час ходи містом були пронесені шановані образи Нанківської ікони Божої Матері, Карпаторуських святих, а також мощі багатьох інших святих.

Після завершення хресного ходу, у кафедральному соборі на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, митрополит Хустський і Виноградівський Марк подякував усім присутнім за участь. Також Його Високопреосвященство подякував і представникам влади міста Хуст за дбайливе керівництво містом і виголосив архіпастирську настанову пастві.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній також привітав усіх присутніх і звернув увагу на те, що кожному треба не стати байдужим до благодаті Божої, адже хресний хід саме засвідчує небайдужість віруючих у справі спасіння.

Насамкінець урочистостей, все кількатисячне зібрання проспівало многоліття архіпастирям, духовенству, владі міста та боголюбивому українському народу, після чого священнослужителі помазали народ освяченим єлеєм.

Нагадаємо, на Преображення розпочалися дві масштабні хресні ходи до Почаївської Лаври.

Просмотров: 904

Залишити відповідь