Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив богослужіння у Києво-Печерській Лаврі з нагоди початку нового навчального року (фото)

Предстоятель УПЦ помолився разом з викладачами та студентами Київських духовних шкіл

1 вересня 2016 року, у перший день нового навчального року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили ректор Київської духовної академії і семінарії, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство духовних шкіл.

18За Літургією молилися також викладачі, студенти і вихованці КДАіС. Богослужбові піснеспіви виконували хори Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після завершення Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій разом з митрополитом Антонієм очолив хресний хід, яким викладачі та студенти Київських духовних шкіл пройшли до Хрестовоздвиженського храму, де відбувся молебень перед початком нового навчального року. За традицією, молебний спів було звершено перед мощами Небесного покровителя Київської духовної академії і семінарії преподобного Нестора Літописця.

Нагадаємо, 30 серпня у КДАіС відбулася перша у навчальному році Вчена рада.

Просмотров: 1395

Залишити відповідь