У Павлограді зловмисники закидали храм УПЦ «коктейлями Молотова»

Лише диво врятувало вівтар від значних пошкоджень

7 листопада 2016 року, близько 2 години ночі, невідомі підпалили храм на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія м. Павлограда Дніпропетровської єпархії. Про  це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зловмисники закинули до церковного приміщення три «коктейлі молотова»: два – до храму, один – до вівтаря. За повідомленням настоятеля парафії протоієрея Андрія Демидаса, внаслідок займання повністю вигорів клірос з богослужбовими книгами, а також зазнала значних пошкоджень центральна частина храму: попсовано розпис, ікони, вікна, опалювальну систему, предмети церковного побуту.

Дивом вцілів вівтар, після того як за Святий Престол був закинутий «коктейль Молотова»: випав запал з пляшки з запальною сумішшю.

Священик розповідає, що в цілому храму завдано значної шкоди.

Вночі на місце подій разом з пожежниками прибули представники правопорядку, які зафіксували факт підпалу та внесли відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, цьогоріч у вересні на Київщині було знищено споруду недобудованого православного храму, а у квітні невідомі скоїли підпал столичного храму УПЦ.

Фото протоієрея Андрія Демидаса

Просмотров: 2005

Залишити відповідь