Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з новопризначеним Послом Греції в Україні

22 грудня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Греції в Україні пана Георгіоса Пукаміссаса. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На зустрічі також був присутній голова Паломницького Центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Володимир Теліженко.

Вітаючи пана Посла з початком дипломатичної місії в Україні, Предстоятель побажав йому Божої допомоги і зауважив, що між Київською Руссю та Грецією ще в стародавні часи вже були налагоджені добрі господарські та суспільні відносини, які отримали більший розвиток із прийняттям Київською Руссю християнства.

Пан Посол подякував Блаженнішому владиці за молитви та благословення й розповів, що під час попередньої своєї дипломатичної місії в Бухаресті йому неодноразово довелось відвідувати святині Південної Буковини — Сучавського повіту Румунії. Дипломат висловив упевненість, що тепер у нього буде можливість познайомитися з православними святинями та людьми не тільки в Києві, а й в усій Україні, зокрема в Чернівецькій області — Північній Буковині.

На завершення бесіди Його Блаженство побажав панові Послу та всім співробітникам Посольства Греції в Україні Божої підтримки та благословення у справі подальшого розвитку грецько-українських взаємин.

Просмотров: 872

Залишити відповідь