В Одесу прибули мощі святого великомученика і цілителя Пантелеімона зі Святої Гори Афон (фото, відео)

Ввечері 2 лютого 2017 року в Одесу прибули мощі святого великомученика і цілителя Пантелеімона зі Святої Гори Афон.

Велику святиню православного світу зустрічали тисячі віруючих на чолі з митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Митрополит Агафангел зустрів ковчег з мощами великомученика і цілителя Пантелеімона у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Одеси, після чого здійснив молебень до цього святого у співслужінні Преосвященних єпископів та більш як сто священнослужителів єпархії.

У своєму архіпастирському слові владика зазначив, що «сьогодні у нас, присутніх тут в духовному серці Одеси – відродженому Спасо-Преображенському соборі, як і у всіх одеситів, велика радість. Зі Святої Афонської Гори, уділу Пресвятої Богородиці, з монастиря Святого Павла в наш богохранимий град прибула велика святиня – чесна глава святого великомученика і цілителя Пантелеімона, яка зберігається там протягом багатьох століть».

За його словами, це особливе благословення у новому 2017 році. «Дай Боже, щоб наш народ сьогодні і в ці наступні дні прикликав Божі благословення для збереження стабільності і злагоди у суспільстві для того, щоб мир наповнив нашу багатостраждальну Українську землю», — зазначив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Живим коридором зустріли віряни мощі святого Пантелеімона. Вклонитися мощам святих приїхали віряни не лише з Одещини, а й з усієї країни. Кажуть, це унікальна подія для Православного світу. Нагода доторкнутися до такої святині випадає лише раз у житті.

«Жінкам на Афон їздити не можна тому, що це уділ Божої матері. Я живу в Києві і спеціально залишилася на кілька днів в Одесі для того, щоб прикластися до святині і помолитися», – поділилися вірянка Любов.

«Це велика святиня, яку привезли до нашого міста. Ми всі люди грішні, хворі, немічні. Він – цілитель. Дасть Бог, нам всім допоможе», – сподівається Надія.

Мощі святого пробудуть в Одесі лишень чотири дні. З 2 по 6 лютого собор буде відкритий цілодобово. Тут будуть звершувати Божественні літургії, служитимуть молебні, читатимуть акафісти святому великомученику.

Для тяжкохворих людей – тих, хто перебуває в лікарнях і не зможе прийти в собор, буде організований приїзд священнослужителів з мощами прямо в лікувальні установи, щоб стражденні від тяжких недугів змогли з вірою і надією доторкнутися до святині і помолитися про зцілення.

Завтра о 8 ранку святиню, у супроводі грецьких монахів, доставлять в Онкологічну лікарню міста.

Використано матеріали podrobnosti.ua

Просмотров: 2028

Залишити відповідь