Ректори духовних шкіл обговорили Положення про іменну стипендію Предстоятеля та познайомилися з новими виданнями підручників

7 березня 2017 року, у Церковно-археологічному кабінеті Київської духовної академії і семінарії, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, під головуванням єпископа Ірпінського Климента відбулося засідання Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У заході взяли участь керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим, віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін, ректор Одеської духовної семінарії архімандрит Серафим (Раковський), перший проректор Харківської духовної семінарії протоієрей Валентин Ковальчук, проректор з навчально-виховної роботи Сумської духовної семінарії архімандрит Антоній (Бондаренко), а також перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

Під час засідання було обговорено Положення про іменну стипендію Предстоятеля Української Православної Церкви для кращих студентів вищих духовних навчальних закладів УПЦ.

Учасники засідання також розглянули актуальні питання життєдіяльності духовних шкіл УПЦ і обговорили головні напрями роботи Учбового комітету на подальше.

Присутні мали змогу познайомитись з примірниками нових підручників для духовних шкіл, які рекомендовано використовувати в навчальному процесі.

Члени комісій при МОН України з державного визнання дипломів Вищих духовних навчальних закладів повідомили про процес роботи цих комісій і надали рекомендації для прискорення оформлення необхідних документів.

Нагадаємо, рішенням від 18 жовтня 2016 року Священний Синод УПЦ заснував іменну стипендію Предстоятеля Української Православної Церкви та доручив Учбовому комітету підготувати Положення про дану стипендію.

Просмотров: 1071

Залишити відповідь