Пам’ятник святому князю Володимиру планують перефарбувати в квітні

Цього тижня розпочнуться роботи з очищення скульптурного монумента Хрестителю Русі

Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій (далі – Центр) у квітні 2017 року планує провести роботи з очищення та перефарбування пам’ятника святому князю Володимиру Великому. Про це повідомила Генеральний директор Центру Ірина Прокопенко, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на електронне видання «Вечірній Київ».

Вже цього тижня Центр за підтримки Шевченківського району розпочне роботи з очищення монумента від фарби.

Нагадаємо, пам’ятник святому князю Володимиру Великому, що встановлений на Володимирській гірці у центрі Києва, з вересня минулого року залишався нечищеним від фарби після паплюження вандалами.

Пояснюючи, чому монумент не вдалося раніше почистити, співробітники Центру вказали на серйозні пошкодження антикорозійного покриття пам‘ятки від червоної фарби, що взимку неможливо відреставрувати.

Технологія ремонтно-реставраційних робіт передбачає проведення робіт при стабільній температурі повітря від +8С (вночі) до +30С і вологості не більше 80% – пояснили у Центрі.

Просмотров: 344

1 коментар

  1. Ну да, в стране победившей фарбы главное – перефарбування; покраска – это последнее, что нужно сделать. Основная работа по обследованию состояния памятника проведена в марте “Украинским землячеством” с привлечением таланта, опыта и знаний академика Ю. Н. Стриленко. В результате установлено, что на сегодня наибольшие проблемы у стилобата, которому требуется срочная и высококачественная консервация стареющего металла. Памятник святому князю уникален по художественному, конструкторскому и исполнительскому решению, в мире подобных раз-два и обчёлся; это не только техническое решение, в ментальном смысле в нём сконцентрировано Православие от момента Крещения на днепровских кручах и до мрака наших дней. Именно поэтому Крестные ходы начинаются отсюда; не задумывались, братья? Свет во просвещение языков…

    Просвещение – это как рентгеном просветить и выявить внутреннюю суть, обычно недоступную глазу. При необходимости вылечить…

Залишити відповідь