В єпархіях Української Православної Церкви діють літні дитячі табори

На Полтавщині та Закарпатті триває набір учасників, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

16 червня 2017 року при Свято-Троїцькому храмі Бердянська вже втретє почав свою роботу православний дитячий оздоровчий центр «Юний паломник». У цьому році більш сорока дітей відпочинуть і з користю проведуть два тижні літа. Перед початком роботи центру єпископ Бердянський і Приморський Єфрем разом з вихователями та дітьми звершив молебень.

Того ж дня клірик Вінницької єпархії ієрей Олег Мельник організував для учасників дитячого табору «Бригантина» с. Бохоники Вінницького району екскурсію до військової частини, що знаходиться неподалік від села. Цей захід був одним із багатьох, що організував ієрей Олег Мельник в рамках здійснення духовної опіки над юними таборянами.

Також з 4 по 11 червня при храмі святителя Тихона у м. Вінниці проходив дитячий табір «Промінчик», організований громадою храму з благословення настоятеля протоієрея Димитрія Васильчука.

Минулого тижня розпочав свою роботу дитячий літній табір при монстирі святого Савви Освященного Запорізької єпархії. Зміна триватиме 10 днів. У таборі активно відпочиває близько 40 хлопчиків і дівчаток від 7 до 13 років.

З 29 травня по 10 червня, з благословення єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона, при кафедральному соборі Різдва Христового Івано-Франківська другий рік поспіль функціонував літній дитячий табір «Пташки Божі».

Триває робота літніх таборів Полтавської єпархії «Псьол» і «Орлятко». Діти віком від 7 до 15 років із православних сімей відпочиватимуть тут у три зміни: з 24 червня по 8 липня, з 11 липня по 25 липня, з 28 липня по 11 серпня.

У Рівненській єпархії розпочато прийом заявок на участь у футбольному турнірі серед вихованців місцевих недільних шкіл. Турнір відбудеться 13 липня. Прийом заявок за телефоном 097 796 77 69 триватиме до 5 липня.

21 червня в м. Кремінна, що на Луганщині, відбулося урочисте відкриття дитячого табору духовно-морального виховання. Від імені правлячого архієрея Сєверодонецької єпархії архієпископа Никодима вихователів і дітей привітав секретар Сєверодонецької єпархії архімандрит Іринарх (Тимчук).

З благословення митрополита Хустського та Виноградівського Марка, з 17 по 22 липня 2017 р. в урочищі «Солоний» с. Нересниця Тячівського району Закарпатської області буде проведений Православний дитячий літній табір «Мараморош». Запис учасників триває.

Просмотров: 628

Залишити відповідь