Представники УПЦ взяли участь в зустрічі з Прем’єр-міністром України

4 липня 2017 року відбулася зустріч членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Прем’єр-міністром України В. Б. Гройсманом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрполита Київського і всієї України Онуфрія в зустрічі взяли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій і заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

В. Гройсман

Під час зустрічі було обговорено низку питань у сфері державно-церковних стосунків. Зокрема, члени Ради звернулися з проханням вжити заходів та висловили пропозиції щодо утвердження в суспільстві сімейних та моральних цінностей. Представники українських релігійних організацій одностайно підтвердили своє негативне відношення до можливості прийняття Стамбульської конвенції, в тексті якої вводяться нові для українського правового поля терміни “гендер”, “гендерна ідентичність”, “гендерна чутливість”, “сексуальна орієнтація”, які виходять за межі загальноприйнятного в Україні поняття “стать” та викривляють розуміння гендерної рівності як рівності прав жінок і чоловіків, – про що ВРЦіРО вже заявляла попередньо.

Присутні торкнулися питання нормативно-правового регулювання у сфері оборони, капеланської служби та мобілізації. Зокрема, єпископ Бородянський Варсонофій висловив занепокоєння у зв’язку з обмеженням служіння капеланів від Української Православної Церкви в Національній Гвардії України, про що недавно заявив командуючий цим силовим відомством генерал Ю. Аллеров. Владика Варсонофій нагадав, що згідно зі статистичним даними, щонайменше третина військовослужбовців в силових структурах є вірними УПЦ, а тому згадані обмеження носять дискримінаційний характер. Прем’єр-міністр пообіцяв розібратися з цією ситуацією.

Члени ВРЦіРО звернулися до Прем’єр-міністра з проханням усунути норми в законодавстві, які перешкоджають поточній діяльності релігійних організацій. Зокрема, було висловлене прохання до глави Уряду скасувати обов’язкову перереєстрацію релігійних організацій, як умову збереження їх неприбуткового статусу.

В підсумку зустрічі було домовлено підтримувати постійно діючий діалог між ВРЦіРО та Урядом для вирішення поточних питань у сфері державно-церковних відносин.

Фото ІРС

Просмотров: 1364

Залишити відповідь