Спікер УПЦ оголосив офіційну програму святкувань Дня Хрещення Русі (+відео)

В УНІАНі відбулася прес-конференція «День Хрещення Русі: молебень на Володимирській гірці та Хресний хід-2017».

20 липня 2017 року в прес-центрі УНІАН голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент взяв участь в прес-конференції на тему: «День Хрещення Русі: молебень на Володимирській гірці та Хресний хід-2017». Спікер УПЦ представив офіційну програму святкувань з нагоди 25-річчя Архієрейського Харківського Собору та Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу зазначив, що цей рік є унікальним для Української Православної Церкви.

«25 років тому відбувся  Архієрейський Харківський Собор, на якому було визначено канонічний шлях православної Церкви в Україні. Ця подія є надзвичайно важливою для вірян УПЦ, тому в різних регіонах нашої держави цілий рік відбуваються урочистості. У кожному єпархіальному центрі звершуються особливі молебні перед іконами Божої Матері з нагоди ювілею. Всі віряни об’єдналися в молитві заради миру і благословення нашого народу», — наголосив він.

Єпископ Климент розповів, що Священним Синодом цього року було визначено особливе вшанування святинь, які були явлені після проведення Архієрейського Харківського Собору. За словами спікера УПЦ, ці чудеса є явним свідченням дії Духа Святого, яке можливе тільки в істинній Церкві.

«Господь явив нам свої чудеса через ікони, — сказав архієрей, — і саме перед ними вже протягом трьох тижнів звершуються молебні у різних куточках України».

Серед 6-ти чудотворних образів новоявленого періоду: «Боянська», «Київська-Барська», «Призри на Смирення», «Радомишльська», «Володимирська–Десятинна», «Спас Нерукотворний». Владика Климент розповів про історію явлень та чудеса, пов’язані з ними, а також назвав 5-ть інших древніх шанованих ікон Пресвятої Богородиці («Почаївська», «Святогірська», «Зимненська», «Касперівська», «Охтирська»), які будуть 27 липня доставлені в столицю для участі в урочистому молебні з нагоди дня Хрещення Русі.

«Ми віримо в те, що молитва перед цими святинями на Володимирській гірці буде особливим благословенням для нашої землі, для українського народу», — підкреслив він.

Читайте також: 11 чудотворних ікон України. Історія знайдення та прославлення святинь

Голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ оголосив офіційну програму ювілейних урочистостей.

Початок молебню на Володимирській гірці 27 липня о 13:00. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Разом з Його Блаженством будуть молитися архієреї, священики з усіх єпархій УПЦ, а також представники інших Помісних Церков, десятки тисяч вірян з усіх куточків України.

Очікується присутність представників державної влади. Запрошення до участі в молебні було надіслано Президенту України, Прем’єр-міністру, народним депутатам, меру міста Києва та іншим можновладцям.

О 13:30 всі віряни хресною ходою вирушать з Володимирської гірки центральними вулицями столиці в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де Предстоятель УПЦ у співслужінні архієреїв УПЦ та представників різних Помісних Церков звершить всенічне бдіння.

11 чудотворних ікон будуть знаходитися в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Помолитися та прикластися до святинь зможуть всі охочі. Храм буде відкритий всю ніч.

Наступного дня, 28 липня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить урочисту Божественну Літургію. Початок о 9:00. Під час богослужіння також можна буде вклонитися чудотворним іконам.

27 липня трансляцію молебню на Володимирській гірці та Хресного ходу можна буде подивитися на телеканалі «Інтер», 28 липня на цьому ж каналі відбудеться трансляція Божественної літургії з Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1735

Залишити відповідь