У 2018 році відбудуться загальноцерковні святкування з нагоди 30-річчя відродження Києво-Печерської Лаври

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 26 липня 2017 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, прийняв рішення про святкування у 2018 році на загальноцерковному рівні 30-річчя відродження чернечого життя в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Журнал № 17). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У 1988 році до Дня 1000-ліття Хрещення Русі було прийнято рішення про передачу частини споруд Києво-Печерського заповідника Українській Православній Церкві. Відтоді, після десятиліть занепаду, розпочалося відродження чернечого життя в першій обителі на Русі. З часом з руїн повстав знищений під час Великої Вітчизняної війни Свято-Успенський собор Лаври. З того моменту на території монастиря відновлено десятки храмів з двадцятьма вівтарями. Сьогодні в Києво-Печерській Лаврі несуть чернечий послух понад 150-т насельників обителі.

Також Синодом було прийнято рішення про святкування цього року 100-річчя від дня мученицької кончини священномученика Володимира, митрополита Київського.

Наміснику обителі митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу доручено сформувати склад Оргкомітету та підготувати план заходів з нагоди святкувань.

Фото Рітуса Максима, проект “Архітектурні Пам’ятки України. Спадщина”

Просмотров: 757

Залишити відповідь