На Рівненщині представник «УПЦ КП» побив клірика Рівненської єпархії (оновлено)

28 серпня 2017 року у с. Повча Дубенського району Рівненської області «священик Київського патріархату» побив клірика Рівненської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Рівненську єпархію.

Як повідомив секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, представник «УПЦ КП» Олександр Тимощук спровокував конфлікт, використовуючи нецензурні лайку та жести.

Окрім того, він застосував силу проти настоятеля храму в Повчі протоієрея Віталія Буги, внаслідок чого останній отримав побої та пошкодження священного одягу.

Отець Віталій своєї участі у конфліктній ситуації не заперечує, натомість вражений, з яким цинізмом та відвертою брехнею представники «УПЦ КП» хочуть виправдати свого побратима та очорнити Українську Православну Церкву.

«Події, які розгорнулись 28 серпня близько 11 години ранку, мали зовсім іншу хронологію, ніж та, яку подають представники Київського патріархату, – розповідає отець Віталій. – Я після служби чекав автомобіль, щоб їхати у сусіднє село на свято, тому, коли біля мене загула автівка, повернувся та махнув рукою. Натомість з прочиненого вікна побачив середній палець, який мені показав священик УПЦ КП Олександр Тимощук. Я далі йшов пішки та наздогнав автомобіль біля школи, з нього вийшов панотець, то я його й запитав, що за знаки він мені через вікно показує. Олександр Тимощук почав брутально висловлюватись, далі штурханув мене, відірвав рукав від підрясника, між нами зав’язалась бійка, її результат відобразився і на моєму тілі, хоча я прес-конференції з цього приводу не скликаю».

Раніше розкольники та їхні прихильники у місцевій владі вже неодноразово намагалися чинити провокативні дії щодо священика УПЦ у Повчі. Зокрема сумновідомий заступник голови Дубенської районної адміністрації і за сумісництвом виконуючий обов’язки голови районної ради Олександр Козак вже намагався напідпитку побити місцевих кліриків.

Фото СПЖ

Просмотров: 574

Залишити відповідь