В УПЦ видали новий навчальний посібник для дітей з вадами слуху

Даний проект не є комерційним та буде використаний у благодійних цілях.

Видавництво Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія за фінансової підтримки благодійної організації «Благодійний фонд святих благовірних князів Бориса і Гліба» і ГО «Божі діти» взяло участь у видавництві книги «Православна дактильна абетка для нечуючих дітей». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ  з посиланням на sobor.in.ua.

Видання підготувала керівник недільної школи для глухих людей «Чути серцем» Анна Андріївна Блощинська.

Презентація книги відбулася 19 листопада 2017 року у Малому залі галереї «Соборна» за участі автора та в присутності єпископа Бородянського Варсонофія, який є духівником школи «Чути серцем».

Керівник недільної школи “Чути серцем” Блощинська Анна Андріївна, психолог – консультант, доцент Київської Духовної Академії дала свій коментар з приводу новинки видавництва.

— Анна Андріївна розкажіть, будь ласка, про книгу. Як виникла ідея?

— Православна дактильная азбука для нечуючих дітей створена на базі недільної школи “Чути серцем”, що діє при Воскресенському кафедральному соборі УПЦ.

Ось уже вісім років я працюю з дітьми з особливими потребами: не чуючими, слабочуючими дітьми, з нечуючими аутистами. Мені як педагогу в першу чергу необхідна дактильная азбука під час роботи. Я часто використовую картинки, адже візуально дитина сприймає інформацію. Після візуального ознайомлення з предметом ми вчимо слово дактилем, а потім жестом.

Дана азбука хороша тим, що саме особливу увагу було приділено створенню християнських картинок, їх малював художник. Всі вони дуже милі і красиві. Під кожною картинкою написано слово дактилем, що дає можливість дитині відразу вивчити поняття. Розглядаючи картинку, можна додатково задавати питання: «Хто зображений на малюнку? Ось священик, що він робить? – Він освячує паски. – Як ти думаєш, яке це свято? Свято Пасхи» і т.д. Видання підготовлено українською мовою.

— У чому основний задум цього видання?

— Завдання недільної школи — це духовно-просвітницька робота серед нечуючого населення. А оскільки недільна школа «Чути серцем» спрямована на духовно-психологічну опіку глухих дітей і сімей, у яких вони виховуються, очевидно, що потрібно видавати православні християнські видання для них. Надзвичайно важливо просвіщати нечуючих як духовно, так і інтелектуально, розширювати словниковий запас дітей і тим самим навчати православним християнським істинам.

Просмотров: 413

Залишити відповідь