Тисячі вірян зустріли Новий рік молитвою перед мощами преподобного Амфілохія Почаївського

1 січня 2018 року, в день пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися урочисті богослужіння, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

У Лаврі з радістю повідомляють, що з кожним роком все більша і більша кількість паломників з усіх куточків України прибувають у ці дні на Святу Почаївську Гору, аби в новорічну ніч молитовно вшанувати пам’ять угодника Божого преподобного Амфілохія, чудотворця Почаївського.

Святкову пізню Божественну літургію в Спасо-Преображенському соборі обителі очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Йому співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Шумський Серафим, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій і численні гості в священному сані.

Зі словом проповіді до богомольців звернувся єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій.

Після Літургії раку з нетлінними мощами преподобного хресним ходом було перенесено до Печерного храму, де відбувся молебень.

Напередодні ввечері в Спасо-Преображенському соборі відбулося всенічне бдіння з читанням акафісту преподобному перед його святими мощами. Після невеликої перерви, рівно опівночі, у цьому ж храмі розпочалася перша нічна Літургія.

 

Просмотров: 2401

Залишити відповідь