Ми не будемо зупинятися, поки всіх не звільнимо з полону — Блаженніший Митрополит Онуфрій (+відео)

Предстоятель УПЦ зустрівся з визволеними військовополоненими та їхніми матерями.

4 січня 2018 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври зустрівся з матерями і дружинами визволених наприкінці грудня військовополонених. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На зустрічі також були присутні звільнені українські воїни та родичі тих, хто ще залишається у полоні.

Вітаючи усіх присутніх, Предстоятель Української Православної Церкви зазначив, що особливо радий тому, що ця знаменна подія відбулася напередодні світлого свята Різдва Христового.

Його Блаженство підкреслив, що це «свято сім’ї», коли вся родина збирається разом і «радіє священній події пришестя у світ Сина Божого».

Блаженніший владика привітав усіх з цією чудовою можливістю, яку отримали й родини військових, визволених з полону. Він висловив особливу вдячність Святішому Патіарху Кирилу, до якого особисто звертався багато разів за допомогою у цьому питані. За словами Архіпастиря, «процес був не простий», проте «був зрушений з мертвої точки».

«Ми подали нові списки зі своїми пропозиціями. Тепер ці списки будуть розглядатися, будуть переговори. Я думаю, що цей процес буде продовжуватися. Якщо ми домовимося, то і цей етап не буде останнім, буде ще продовження. І будемо до тих пір клопотати та просити Бога і людей, поки всіх своїх полонених, не заберемо до себе додому», — запевнив Предстоятель.

Він попросив усіх присутніх допомогти у цій справі і надати максимально точну інформацію, списки з іменами, датами народження тощо про тих військових, які продовжують перебувати у полоні.

«Ми не будемо зупинятися поки всіх не звільнимо, будемо робити все, що від нас залежить, але ми знаємо, що наші потуги, якщо Бог не благословить, не будуть мати плодів, — сказав він. — Ми молимося до Бога і як люди робимо все, що можемо зробити, щоб звільнити усіх».

Нагадаємо, зусиллями Української Православної Церкви 27 грудня 2017 року з полону було визволено 73 українських військових. Ввечері цього ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у церемонії зустрічі українських військовослужбовців, звільнених з полону, яка пройшла у Харківському аеропорту.

«Ми, як Церква діємо у площині милосердя, к якій ми повинні прощати те, що скоїли одне проти одного, — нагадав Блаженніший владика. — Політики, як правило, діють в іншій площині – площині закону… Якщо ми не навчимося одне одного прощати, то у нас просто життя не буде на землі. Ми одне одного поїмо. Нам не треба диявола. Диявол буде відпочивати, а ми будемо одне одного нищити. Якщо ми хочемо у Бога отримати прощення за свої гріхи, ми маємо простити один одного. І ми намагаємося про це говорити скрізь, на всіх рівнях».

Насамкінець Архіпастир привітав усіх з прийдешніми Різдвяними святами, благословив присутніх та вручив подарунки.

«Я вітаю тих матерів, жінок, сестер, братів, чиї родичі вийшли на волю, бажаю, щоб вони пройшли свій курс реабілітації, щоб вони поправили своє здоров’я, і щоб вони жили під Божим благословенням посеред нас, щоб вони користувалися і нашим теплом, і нашою любов’ю, і нашою увагою. А тим, котрі ще потребують нашої помочі, помочі Божої у звільненні, щоб Господь швидше їх звільнив», — побажав Архіпастир.

Звільнені з полону військові та їхні родичі подякували Предстоятелю УПЦ.

Раніше голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, який брав безпосередню участь у звільненні українських військових, у своєму коментарі журналістам газети “Вести” зазначив: “Обміну ніколи б не було, якби Церква не виступила посередником”.

Просмотров: 992

Залишити відповідь