Експерт розповів, хто створив медіаскандал у Святвечір

Блогер Юрій Гудименко, який ініціював активне поширення інформації про відмову священика УПЦ відспівувати загиблого в Запоріжжі немовляти, не може виступати в якості об’єктивного спостерігача. Він був зацікавленою у цій справі особою, оскільки є членом радикальної партії “Свобода”, яка відома своєю вкрай негативною позицією щодо Української Православної Церкви.

Про це в ексклюзивному коментарі “Вістям” розповів Олександр Єрмоленко – відомий публіцист, який пише на теми, пов’язані з релігією і церковними процесами в Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Поверхневий аналіз показує, що Гудименко не просто так почав писати про те, що кілька днів тому відбулося в Запоріжжі, – підкреслює експерт. – За цим стоїть політичне замовлення, оскільки блогер має пряме відношення до партії “Свобода” і її запорізької “філії”. Хоча я б не став обмежувати його діяльність тільки цими рамками. Не виключено, що активність Гудименко підтримується багатьма серйозними силами».

«Просто зверніть увагу як потужно пішла інформаційна хвиля. Її учасниками стали не лише члени УПЦ КП, а й греко-католики, провідні ЗМІ, телеканали. У кожного свій інтерес. Наприклад, Київський патріархат прагне за рахунок запорізької трагедії перебити хвилю публікацій про зустріч Митрополита Онуфрія з родичами звільнених за сприяння УПЦ солдат», – сказав Єрмоленко.

На думку Олександра Єрмоленка, в найближчій перспективі слід очікувати ще більшого нагнітання пристрастей.

«Мені здається, що спіраль ненависті до УПЦ буде ще більше розкручуватися. Слід очікувати провокацій. Наприклад, побиття невідомими людей, які будуть приносити іграшки до храмів УПЦ. Зараз туди приходять одиниці, а ось силовий сценарій може викликати ажіотаж. Хоча всі ці провокації – шлях в нікуди. Наше суспільство і так розколоте, тому створювати штучно нові вогнища ворожнечі – значить бити по свої же державі, по її єдності і майбутньому», – впевнений публіцист.

Нагадаємо, що Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука благословив духовенству ввіреної йому єпархії келійно молитися за трагічно загиблого немовля Євгенія.

Митрополит закликав не спекулювати на ситуації із загиблим хлопчиком, не вносити додаткову порцію ненависті в українське суспільство, а разом вшанувати пам’ять Євгена молитвою і добрими справами. У зв’язку з цим він попросив приносити в храми Запорізької єпархії УПЦ ляльки, іграшки, цукерки, які будуть потім в пам’ять про померлу дитину роздані дітям з дитбудинків та малозабезпечених сімей.

«УПЦ Київського патріархату», зазначив архієрей, Православною Церквою не є. Вона сама відрізала себе від благодаті Божої і тому не перебуває в єднанні зі світовим Православ’ям. Однак своїм віруючим вона про це не говорить і прості люди потім через це страждають, як це, зокрема, сталося в ситуації з відспівування загиблого хлопчика.

Просмотров: 1847

Залишити відповідь