Синод обрав вікарних єпископів для Рівненської та Тульчинської єпархій

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 14 березня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, прийняв рішення про обрання двох нових єпископів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Розглянувши рапорти митрополита Тульчинського і Брацлавського Іоанафана та митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія про призначення вікарних єпископів для єпархій, які вони очолюють, Священний Синод УПЦ ухвалив обрати вікаріями архімандрита Сергія (Аніцоя) та архімандрита Пимена (Воята).

Архімандрит Сергій (Аніцой Сергій Леонідович), секретар Тульчинської єпархії обраний єпископом Ладижинським, вікарієм Тульчинської єпархії (Журнал №5).

Вікарієм Рівненської єпархії, єпископом Дубенським, ухвалено бути архімандриту Пимену (Вояту Павлу Михайловичу), клірику Київської єпархії, викладачу Київської духовної академії (Журнал №6).

Місце наречення і хіротонії новообраних у єпископи згодом визначить Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Архімандрит Пимен (в миру Воят Павло Михайлович), народився 25 червня 1985 року в с. Ганнівка, Корецького району, Рівненської області в сім’ї селян. З 2002-2006 рік навчався у Київській Духовній Семінарії. У 2006 році вступив до Київської Духовної Академії, яку закінчив у 2010 році. У 2013 році закінчив Київський Національний Університет ім. М.П. Драгоманова.

З вересня 2010 року виконував послух викладача в Київських Духовних школах. У листопаді того ж року призначений черговим помічником проректора з виховної роботи.

25 квітня 2013 року ректором Київської Духовної Академії і Семінарії, Митрополитом Бориспільським пострижений у чернецтво з ім’ям на честь випускника КДА, священномученика Пимена (Белолікова), єпископа Семиреченського.

28 квітня 2013 року рукоположений в сан ієродиякона Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром. 6 травня 2013 року рукоположений в сан ієромонаха Митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм. 15 червня 2013 року нагороджений правом носіння наперсного хреста. 8 листопада 2015 року возведений в сан архімандрита. З 2016 року виконував послух благочинного Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

Архімандрит Сергій (в миру Сергій Леонідович Аніцой), народився 17 січня 1979 року в м. Суми в православній сім’ї.

23 липня 2002 року, у день пам’яті преподобного Антонія Печерского, архієпископом Херсонським і Таврійським Іонафаном висвячений у сан диякона. З 12 грудня 2002 р. – ключник Свято-Духівського кафедрального собору м. Херсон. 1 червня 2004 року удостоєний сану протодиякона. 13 листопада 2005 року архієпископом Іонафаном висвячений в сан пресвітера.

З 14 листопада 2005 року – настоятель Свято-Духівського кафедрального собору м. Херсон. З 1 травня 2006 року – секретар Херсонської єпархії УПЦ.

8 грудня 2006 року архієпископом Тульчинським і Брацлавським Іонафаном прийнятий в штат кліру Тульчинської єпархії. 9 грудня 2006 року призначений настоятелем Тульчинського кафедрального собору на честь Різдва Христового та секретарем Тульчинської єпархії.

У 2007 році закінчив Київську духовну семінарію (заочне відділення).

8 грудня 2008 року архієпископом Тульчинським і Брацлавським Іонафаном пострижений у чернецтво з ім’ям Сергій (на честь преп. Сергія Радонезького).

26 грудня 2008 року удостоєний сану ігумена з покладанням наперсного хреста. 23 травня 2009 року – сану архімандрита.

У 2010 рік закінчив Київську Духовну Академію (заочне відділення).

18 червня 2014 року удостоєний права носіння другого наперсного хреста, а також нагород: ордена прп. Нестора Літописця II ст., ордена прп. Нестора І ст., ордена Князя Володимира III ст., медалі Преподобних Антонія і Феодосія I ст.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4966

Залишити відповідь