Боротьба громади УПЦ за храм в Костянтинівці продовжиться в Європейському Суді

У Верховному суді переглянули справу Стрітенського храму не на користь віруючих Горлівської єпархії УПЦ.

19 червня 2018 року колегія суддів Верховного суду, скасувавши рішення судів попередніх інстанцій, прийняла рішення відмовити у задоволенні позовних вимог Горлівської єпархії УПЦ щодо храму в Костянтинівці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу платформи «Успішна Варта».

Адвокат Юрій Захарченко, коментуючи рішення судді, зазначив, що можливості захистити свої права не вичерпані і наступним кроком стане подача позову до Європейського суду з прав людини. «Зараз ми очікуємо тексту рішення суду. Паралельно починаємо підготовку до подачі позову в ЄСПЛ», — заявив Захарченко.

Рішення Верховного суду стало несподіванкою для прихожан Стрітенського храму в Костянтинівці, які з 2015 по 2018 рр. послідовно виграли суди першої та другої інстанцій.

Нагадаємо, у квітні 2015 року місцевий бізнесмен Шапран Ю.В. за власним розсудом організував зміну складу парафіяльної ради Стрітенського храму м. Костянтинівка і «переведення» отриманої псевдопарафії до розколу. Проте 16 травня 2016 року Господарський суд Донецької області у Харкові  вперше визнав незаконність змін у складі парафіяльної ради Стрітенського храму. Пізніше суди неодноразово підтверджували це рішення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 485

Залишити відповідь