40 тонн допомоги УПЦ доставила мирним жителям Донбасу

4 вантажівки гуманітарної допомоги загальним обсягом близько 6.000 наборів, вагою майже 40 тонн було доставлено 1 серпня 2018 року в єпархіальні центри Луганська та Ровеньків, у рамках проекту «Місія “Милосердя і Примирення”» Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на pravoslavie.uа.

«Вже в найближчі дні допомогу у вигляді продуктових і гігієнічних наборів отримають представники кризових категорій соціально незахищених громадян: малозабезпечені, багатодітні сім’ї, одинокі мешканці похилого віку, інваліди, сироти та інші категорії нужденних жителів Сходу», — сказав координатор проекту Олексій Ковальчук.

Зокрема, вартість надісланого вантажу склала 2 424 673,32 грн, вага допомоги — 39 404 кг, у кількості 5 868 шт. продуктових та гігієнічних наборів.

За словами священнослужителів Луганської та Донецької єпархій, багато мирних громадян, що постраждали від воєнних дій, потребують допомоги.

«Ми одержуємо дуже теплі відгуки від благоотримувачів: дякують, що про них пам’ятають і піклуються. Багато хто відзначає, що гуманітарна допомога завжди добре організована, високоякісний склад наборів і для зручності все розфасовано по коробках», — розповідають священики цих єпархій.

Транш гуманітарної допомоги відбувся з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія в рамках гуманітарної програми УПЦ «Місія “Милосердя і Примирення”», яка реалізується за підтримки Міжнародної благодійної організації «Diakonie Katastrophenhilfe».

Долучитись до гуманітарних проектів Відділу та спільних справ Милосердя можна, зробивши благодійній внесок на розрахунковий рахунок або банківську картку Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань з відміткою «Місія МП». Реквізити опубліковано на сайті Відділу.

Нагадаємо, УПЦ доставляє допомогу мирним жителям Сходу України вже майже п’ятий рік. Духовний авторитет Церкви дозволяє передавати допомогу туди, де вона необхідна, у тому числі, на територію проведення бойових дій.

Просмотров: 463

Залишити відповідь