День цілителя Пантелеймона священики та волонтери УПЦ відсвяткували разом із лікарями та хворими

9 серпня 2018 року, в день пам’яті цілителя Пантелеймона, в усіх храмах Української Православної Церкви піднесли особливі молитви за лікарів та хворих. У лікарняних храмах за богослужіннями молилися самі лікарі та пацієнти. Православні волонтери влаштували розважальні програми у дитячих відділеннях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви піднесли молитви за лікарів і хворих у день пам’яті святого цілителя Пантелейомна.

Цього дня храм розташований на території міської лікарні м. Ковель, що на Волині відзначив своє престольне свято. По завершенні Божественної літургії навколо лікарняних корпусів відбувся великий Хресний хід. Назустріч святковій процесії виходили працівники та пацієнти лікарні. Священики, благословляючи усіх, рясно окропляли їх святою водою. А потім настоятель храму протоієрей Володимир Шкварок запросив усіх до святкової трапези.

У Запоріжжі біля образу святого, який встановлений на території клініки підприємства «Мотор-Січ» протоієреєм Костянтином Костюковичем був відслужений молебень, на якому головний лікар клініки Завгородня Людмила Іванівна і колектив лікарів помолилися про одужання пацієнтів, які перебувають на лікуванні в лікарні і про всіх недужих, які потребують допомоги і зцілення.

Також була прочитана особлива молитва про лікарів, в якій являється від Господа зміцнення і множення обдарувань людям, «навченим мистецтву лікування».

Молодіжний актив соціального відділу Одеської єпархії відвідав пацієнтів і підопічних онкологічного відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, дитячого відділення Одеського обласного протитуберкульозного диспансеру та Одеського дитячого будинку-інтернату. Для 180 дітей були підготовлені святкова розважальна програма і різні солодощі.

Нагадаємо, цього ж дня представник УПЦ взяв участь у церемонії нагородження лікарів Орденом святого Пантелеймона.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 521

Залишити відповідь