Предстоятель: Істина веде людину до Бога, а обман — до диявола (+відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій нагадав про це під час проповіді в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій, розповідаючи про значення Священної історії про зцілення гадаринського біснуватого (Лк. 8: 26-39) та саме явище біснування, зауважив, що бісовське знаряддя — це обман.

Саме за допомогою обману, за словами Владики, злі духи зводять людину з правильного шляху на гріховний і тим самим віддаляють від Бога.

Предстоятель пояснив, як визначити, чи вірним шляхом ми крокуємо. «Людина думає, що йде вірною дорогою, а насправді вона йде до біса. Чим ближче людина підходить, тим страшніше на душі, нею оволодівають жахи, смуток, страхи, духовна темрява, в якій людині важко перебувати», — сказав Його Блаженство.

Митрополит Онуфрій також зазначив, що саме гріх наближає нас до демонів, і та людина, в яку біси увійшли, «вже відчуває на землі пекельні муки».

Блаженніший владика додав, що Бог ніколи не дозволить демону згубити людини — «дасть сили все витерпіти», і нагадав про зброю проти диявола. «Ми повинні бути мужніми! Якщо людина терпить, дякує Богу, якщо молиться, поститься, то Бог звільняє від злих духів — немає іншої зброї, яку можна протиставити дияволові», — сказав Архіпастир.

Тому, за словами Предстоятеля, для того, щоб стати жертвою демонів, ми повинні «йти до Бога, відвертатися від будь-якої брехні і любити Істину, навіть якщо вона гірка,.. тому що Істина веде до Бога, а обман — до диявола».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 786

Залишити відповідь