Народний депутат Д. Ярош оголосив «полювання» на священників УПЦ

Депутат Верховної Ради греко-католик Дмитро Ярош привітав своїх «православних братів, сестер» зі створенням Православної Церкви в Україні та закликав до «полювання» на «московських попів». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, звертаючись не тільки до однодумців, але й особисто до генпрокурора України Юрія Луценка, Андрія Парубія, Ірини Геращенко та інших представників влади.

«Намагаючись бути християнином і конфесійно-визначеним греко-католиком, розумію, що у кожного свій шлях до Бога, – написав Дмитро Ярош, лідер «Української добровольчої армії» та організації «Державна ініціатива Яроша». – Ми, українці, милосердні, а отже, знищуємо ворогів Бога і України – з Любов’ю».

Засновник «Правого сектора» переконаний, що УПЦ – це не церква, а її ієрархи – не служителі Бога.

«Так зване УПЦ МП – нецерква. Це ФСБебешна резидентура, яка є “іскандерами” в руках сатаніста Путіна, як до цього була зброєю в руках Сталіна, Берії, Жукова та інших безбожників. <…> Ієрархія так званої УПЦ МП, яка не знайшла національної мужності, сил і аргументів перейти в Українську Церкву є, таким чином, не служителями Бога, а агентурною мережею ФСБ і Путіна, а значить – Ворогами України», – зазначив Ярош і запевнив, що «”полювання” на московських попів, які вірно служать Путіну та Кірілу – справа угодна Богу і нашій Батьківщині».

«Геть московських попів з України!» – закликав депутат, який бачить майбутнє України в «об’єднанні Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви». На його думку, визнання такого об’єднання Константинополем і Ватиканом стане «наступним епохальним кроком у розвитку нації і держави».

Варто зазначити, що свій заклик до “полювання” на духовенство однієї з найбільших конфесій країни, нардеп адресував особисто генпрокурору України Юрію Луценку, голові вищого органу законодавчої влади Андрію Парубію, заступнику останнього Ірині Геращенко, ряду інших народних депутатів, меру Дніпра Борису Філатову, директору Інституту Національної пам’яті Володимиру В’ятровичу. Всіх перерахованих представників державної влади автор тексту “відмітив” у своїй публікації.

Станом на 17 грудня 2018 року дана публікація на сторінці нардепа у фейсбук зникла, проте лишилася в інших ЗМІ, зокрема на blogs.informator.news.

Нагадаємо, раніше інший чиновник – радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкиряк оприлюднив на своїй сторінці у фейсбук низку лайливих образ на адресу намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, у якого перед тим відбувся обшук

У той же час відбулися масові обшуки у священнослужителів УПЦ в рамках розслідування кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу («умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями»). Як зазначив Голова Юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов «правоохоронці ігнорують очевидні факти розпалювання релігійної ворожнечі проти УПЦ і вишукують її ознаки там, де їх немає».

Фото facebook.com, Д. Ярош у центрі

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4851

Залишити відповідь