Громада села Дунаєць в Сумській області відмовилася переходити в ПЦУ

На зборах сільської громади, ініційованих прихильниками ПЦУ, село Дунаєць практично одноголосно проголосували за те, щоб залишитися в лоні канонічної Церкви.

10 січня 2019 року в селі Дунаєць Сумської області (Конотопська єпархія УПЦ) відбулися збори села, на які запросили прихожан Української Православної Церкви і колишнього Київського патріархату. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Збори організували місцеві активісти — затяті прихильники «незалежної» Церкви. Всього зібралося близько 90 осіб, на збори прийшли священики УПЦ, прибув районний депутат із сусіднього села, відомий своєю підтримкою Київського патріархату.

На порядку денному було лише одне питання: залишатися селу в УПЦ або перейти до новоствореної ПЦУ.

Як розповів благочинний Глухівського району протоієрей Олексій Родіонов, глава сільради запропонував провести таємне голосування, але жителі села вирішили голосувати відкрито. Зробили вони це максимально наочно: ті, хто хотів залишитися в УПЦ, підходили до отця Олександра, місцевого настоятелю, а ті, хто вибирав перехід в ПЦУ, ставали поруч з активістом В. Красовським, який і організував ці збори.

В результаті поряд з настоятелем виявилося 80 осіб, а поруч з Красовським – 6.

По закінченню голосування на збори приїхав правлячий архієрей, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман. Привітавши присутніх з Різдвом Христовим, він звернувся до жителів села зі словом проповіді, в якому розповів про Українську Православну Церкву і її святих.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1428

Залишити відповідь