На Тернопільщині громада УПЦ закликала Президента повернути відібраний храм (відео)

20 січня 2019 року громада Української Православної Церкви села Ростоки, що на Тернопільщині, храм якої в ніч на 19 січня було рейдерськи захоплено прихильниками «ПЦУ», звернулася до державної влади України і зокрема до Президента із закликом повернути незаконно відібраний Свято-Троїцький храм  УПЦ та забезпечити релігійну свободу і право вільно сповідувати Православну віру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема настоятель, від імені парафії, закликав владу, щоб віряни громади УПЦ села Ростоки, які вимушені молитися в мороз на вулиці, змогли повернутися до свого храму, в якому вони до цього часу молилися та який утримували.

«Останній час у ЗМІ і скрізь говориться про те, що в нас заснована нова “Православна церква в Україні”, але наша громада зараз відчула всі переваги існування цієї “церкви”. Уже другий день поспіль ці люди, які завжди ходили до храму, які його утримували, моляться на вулиці, при морозі, і не мають змоги потрапити до свого храму», — зазначив він.

Священик нагадав слова Президента про те, що він «забезпечить можливість усім людям спокійно молитися, і що ніхто нікого не буде переслідувати». Тому закликав Главу держави до виконання своїх слів.

«Ви постійно говорите, що Україна йде у напрямку до Європи, але, на жаль, пане Президенте, в Європі не так ставляться навіть до нас, українців, — сказав настоятель громади. — Там наші заробітчани, які часто бувають і нелегалами, звертаються до релігійної і державної влади, і їх забезпечують необхідним приміщенням, аби вільно вони молилися і славили Бога… А от у нас, на українській землі, ці люди не можуть зайти до храму, який будували їхні батьки, в якому вони молилися, який завжди підтримували і фінансово, і морально, і молитовно».

Насамкінець священик звернувся із закликом до влади не переслідувати віруючих та надати їм можливість молитися у стінах їхнього храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1213

Залишити відповідь