Предстоятель зустрівся з Послом Нідерландів в Україні

26 березня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі зустрівся з Послом Королівства Нідерландів в Україні паном Едуардом Хуксом, якого супроводжувала співробітниця Посольства Катерина Осташкова, на його прохання. У зустрічі також взяли участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу священик Сергій Шульгач. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на ВЗЦЗ УПЦ.

Під час зустрічі було обговорено поточну ситуацію у церковно-державних та міжконфесійних відносинах в Україні.

Посол Нідерландів цікавився питанням перейменування Української Православної Церкви, чисельними випадками захоплень храмів та іншими порушеннями прав віруючих. Було відмічено, що принципи релігійної свободи мають бути недоторканними, оскільки політика і релігія повинні бути відокремленими, а всі віруючі повинні мати свободу молитися в тій Церкві, до якої вони належать.

Учасники зустрічі висловили спільне переконання, що змушувати людей приєднуватися до іншої конфесії не можна ні в якому разі, а будь-які силові захоплення церковних приміщень та тиск на віруючих, чи зміна назви Церкви у примусовому порядку є абсолютно неприпустимими, адже все це суперечить як законам України, так і законам Європейського Союзу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1092

Залишити відповідь