У Люботині на Харківщині згорів храм УПЦ (+відео)

14 квітня 2019 року в м. Люботин Харківської області спалахнув храм УПЦ на честь Святителя Миколая Чудотворця. Про це повідомили у пабліку «ЛЮБОТИН» на Facebook місцеві мешканці, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами очевидців, з невідомих причин, займання церкви сталося близько 18-ї години. Вогонь швидко охопив 120 кв. м. і перейшов на дах.

На місце події приїхало 6 пожежних підрозділів. За інформацією місцевих жителів, близько півночі вогонь було локалізовано, далі рятувальники приступили до гасіння вогнищ пожежі.

Про те, що палає дах, у поліцію повідомив настоятель храму.

«Згоріла церква. Це знак, що далі так не повинно бути… або знову нікого не покарають, забувши про пожежу, не зробивши висновки… Боже, бережи Люботин!!!», — написали підписувачі.

Водночас, вони зазначили, що відповідальність лежить також і на місцевій владі, оскільки в місті не дотримуються мір безпеки і немає жодного гідранту, тому пожежні з Харкова приїхали швидше, ніж люботинські МНС-ники встигли заправитися водою.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Що стало причиною пожежі, наразі невідомо. Поліція з’ясовує.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Перший храм був побудований при залізничній станції Люботина у 2-й половині XIX ст. Храм був побудований в 1890 р. і освячений на честь Святителя Миколая Чудотворця і цариці Олександри. Він проіснував до 1943 року і був підірваний німцями. Зараз на його місці знаходиться залізничне управління. Після закінчення Великої Вітчизняної війни місцева жителька Єлисавета заповіла будинок православній парафії м. Люботина для будівництва православного храму. Заповіт було виконано, і в 1950-х роках будинок цієї жінки був перебудований в храм і освячений на честь Святителя Миколая Чудотворця. Так з’явився другий залізничний храм Люботина. У 1975 р. була проведена реконструкція церкви, що завершилася в 1980-х роках.

Місцеві жителі зняли на відео, як внаслідок пожежі впав охоплений полум’ям купол.

Gepostet von александр нечипоренко am Sonntag, 14. April 2019

Просмотров: 2701

Залишити відповідь