В Україні зустріли Благодатний Вогонь з Єрусалиму (фото)

27 квітня о 19:00 офіційна делегація Української Православної Церкви доставила в Україну Благодатний Вогонь, що зійшов сьогодні у Єрусалимі о 14:32 за київським часом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Делегацію, яку очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, зустрічали в міжнародному аеропорті Бориспіль клірики різних єпархій Української Православної Церкви, а також представники ЗМІ.

Митрополит Антоній, вітаючи присутніх, перш за все передав слова підтримки усім українцям й особливо вірним чадам Української Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм від Блаженнішого Єрусалимського Патріарха Феофіла ІІІ, з яким офіційна делегація УПЦ мала зустріч вчора.

«Ми привезли до України Благодатний Вогонь, як символ Воскресіння Христового. А Воскресіння Христове – це надія на те, що кожна віруюча людина воскресне зі своїм Спасителем. І саме надія на Бога має стати одним із наріжних каменів, на якому ми можемо збудувати нашу Батьківщину. Тому, що тільки віра в Бога дає нам стимул і мужність переносити все, що Господь нам посилає», — сказав владика.

Митрополит Антоній привітав усіх з прийдешнім святом світлого Христового Воскресіння.

«Святі отці кажуть, що саме в цю ніч кожній людині — і віруючій, і невіруючій — дається відчути смак вічності. І я бажаю Вам відчути цей смак і ніколи його не забувати», — побажав Архіпастир.

Представники єпархій, що зустріли делегацію, розвезуть Благодатний Вогонь усіма куточками нашої держави.

Сьогодні близько 23.00 у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за традицією роздасть вірянам Благодатний Вогонь. Після цього Предстоятель очолить урочисте Пасхальне богослужіння в Трапезному храмі Лаври, яке також будуть транслювати різні телевізійні канали.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 998

Залишити відповідь