Предстоятель благословив чотириденний велопробіг за мир в Україні до Почаївської Лаври

За чотири дні 20 велосипедистів подолають 450 кілометрів — від Києво-Печерської до Почаївської Лавр.

14 травня 2019 року вирушають паломники велопробігу з Києва до Почаєва, яких благословив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Метою цьогорічного велопаломництва є заклик до міжконфесійного миру в Україні та популяризація здорового способу життя серед молоді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначив координатор велопробігу настоятель київського храму на честь Феодора Освяченого протоієрей Петро Семащук, «під час цього велопаломництва в людини — а серед нас учасники і 17-ти років, і 75-ти років — є можливість випробувати себе фізично і, разом з тим, доторкнутися до святинь, помолитися».

Паломники відвідають такі святині України, як жіночий монастир на честь св. Анастасії Римлянині в м. Житомир, Троїцький жіночий монастир у м. Корець, храм св. Георгія Побідоносця в м. Дубно та Свято-Успенська Почаївська Лавра.

Щодня велопаломники будуть долати більш, ніж 100 кілометрів, а саме: 150 км із Києва до Житомира, 124 км з Житомира до Корця, 116 км з Корця до Дубно та близько 60 км з Дубно до Почаєва. Та незважаючи на відстань і втому, як відзначив священик, щоночі велопаломники будуть молитися за нічною літургією, під час якої зможуть причаститися Тіла і Крові Господньої.

«У паломництві беруть участь і миряни, і священики, — додав о.Петро. — Чотири ночі поспіль — в Житомирському і Корецькому монастирях, Дубненському храмі та Почаєві — ми служимо нічні літургії. Це — місіонерська складова велопробігу. Дуже приємно спостерігати, як люди, які вдень крутили педалі, вночі преображаються. Священики служать, миряни співають, паламарі паламарять».

Ініціатором велопаломництва з Києва до Почаєва ще 4 роки тому виступила столична парафія на честь Феодора Освяченого. До цієї ініціативи долучилися Місіонерський відділ УПЦ, Паломницький Центр УПЦ, Архітектурний відділ УПЦ, Відділ у справах молоді УПЦ та інші.

Весь шлях велопаломників супроводжуватимуть поліція, «швидка допомога» та «технічна служба».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2686

Залишити відповідь