На Буковині за допомогою поліції та влади прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ с. Товтри (+відео)

Сьогодні, 18 травня 2019 року, об 11:00, представники Національної поліції, утворивши живий коридор до дверей Свято-Успенського храму УПЦ с.Товтри Чернівецької області, забезпечили активістам «ПЦУ», за згоди голови сільради, зрізати замки на дверях храму УПЦ та захопити його. Про це повідомив настоятель громади УПЦ с. Товтри протоієрей Іоанн Радул, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на law.church.ua.

Як зазначив настоятель релігійної громади УПЦ с. Товтри, вказівкою до захоплення храму УПЦ безпосередньо є рейдерське розпорядження в.о. голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка, згідно з яким було здійснено незаконну перереєстрацію громади УПЦ на «громаду ПЦУ».

«Уже зранку біля Свято-Успенського храму УПЦ зібралася купка людей з “ПЦУ”. Вони заблокували двері храму і викликали поліцію. Поліція утворила живий ланцюг, відтіснивши нашу громаду, і керівник громади “ПЦУ” І.І. Барабаш спилив замки, й їхня громада захопила храм, зайшовши всередину. Причому, дозвіл спилити замки дав голова сільради», — додав о.Іоанн Радул.

Згодом громада «ПЦУ» здійснила свої «служби» у храмі та на подвір’ї. Натомість релігійну громаду УПЦ поліція, посилаючись на незаконний документ про т.зв. «перереєстрацію», попросила звільнити територію храму і відтіснила за церковні ворота.

Разом із тим, представники громади «ПЦУ» заявили, що вже із завтрашнього дня почнуть «служити літургії» у Свято-Успенському храмі.

У свою чергу громада УПЦ, якій, як відзначив о.Іоанн, відтепер ніде звершувати уставні богослужіння, сьогоднішню всеніщну на чолі з настоятелем звершуватиме під стінами Чернівецької ОДА.

Релігійна громада УПЦ с.Товтри під стінами ОДА звертається до всіх небайдужих

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ. Віруючі УПЦ села Товтрівпід стінами Чернівецької Обласної Адміністрація. В них сьогодні захопили храм та зрізали замки за підтримки влади та Національної Поліції.Звершувати Вечірнє Богослужіння будуть під стінами ОДА, більше немає де їм молитися.Релігійна громада Свято-Успенського храму с. Товтри звертається до всіх небайдужих, почуйте наш голос, наше бажання молитися Істиному Богу.Хроніка захоплення храму: http://bit.ly/2JqQJQy==> Нагадуємо, що вказівкою на захоплення храму є рейдерське розпорядження в.о. голови Чернівецької ОДА Павлюка Михайла.Текст розпорядження: http://bit.ly/2LCpLHM

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Samstag, 18. Mai 2019

Варто підкреслити, що рішення про т.зв. «переведення» громади УПЦ було прийнято на нелегітимних зборах територіальної громади. Попри те, що релігійна громада УПЦ с. Товтри одноголосно проголосувала за рішення залишатися у лоні канонічної Української Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем.

Нагадаємо, що наразі запроваджено кримінальні провадження про перешкоджання здійсненню релігійних обрядів релігійній громаді Cвято-Успенського храму УПЦ с.Товтри та за вчинення посадовими особами Чернівецької ОДА службового підроблення, а саме видачу завідомо неправдивих розпоряджень.

Фото із фейсбук-сторінки Чернівецько-Буковинської єпархії

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1469

Залишити відповідь