Президент має добрі наміри, нехай Бог йому допомагає — Предстоятель УПЦ після інавгурації Володимира Зеленського (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій після завершення церемонії інавгурації Президента України поділився враженнями від заходу та промови Президента України Володимира Олександровича Зеленського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На думку Предстоятеля Української Православної Церкви, церемонія інавгурації стала кульмінацією вибору українців: «Більше 70% народу обрали того Президента, якого вони захотіли бачити своїм главою. Я думаю, що саме це було красивим у цій церемонії — усвідомлення, що це та людина, якій люди довіряють».

«Мені сподобалося у цій церемонії, що Президент говорив від серця, говорив просто, — продовжив Блаженніший владика, — думаю, що ті слова, які він говорив, не були маскарадом, а це було те, що навчила душа і що є головними бажаннями його каденції Президентства: це припинення війни, це те, щоб людям покращити умови життя в нашій державі, й те, щоб об’єднати державу, не розділяти ні за якими ознаками. Треба людей об’єднувати, а не роз’єднувати».

Відповідаючи на запитання журналістів, чого очікує Церква від новообраного Президента, Його Блаженство підкреслив, що нічого особливого від Глави Держави не очікує.

«Ми нічого не очікуємо. Ми хочемо, щоб Президент відносився до нас так, як до всіх, щоб ми були рівні перед законом, щоб не було “своїх” і “чужих”», — сказав він.

При цьому запевнив, що в Українській Православній Церкві готові підтримати усі добрі починання Президента.

«У всіх добрих намірах ми будемо підтримувати Президента України. У соціальній сфері, у сфері обміну полоненими ми працювали і будемо працювати», — додав Блаженніший владика.

Коментуючи промову Гаранта, Архіпастир висловив надію, що з Божою допомогою усі його добрі наміри будуть втіленні в життя.

«Ніхто не може гарантувати, що все сказане до однієї йоти виповниться. Але те, що людина вже сказала слово, значить  — ця обіцянка на його відповідальності, і щось із того він обов’язково зробить. Можливо, не все — життя є життя, багато складових, яких ми не знаємо, але які є впливовими. Та, якщо людина не буде мати добрих намірів, то ніколи добра не зробить. А він має добрі наміри, нехай йому Бог допомагає, щоб вони втілилися на всі сто відсотків», — побажав Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, Предстоятель Української Православної Церкви взяв участь у церемонії інавгурації Президента України В. О. Зеленського, яка відбулася сьогодні, 20 травня, у приміщенні Верховної Ради України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8482

Залишити відповідь