Предстоятель Православної Церкви в Америці приєднався до Української Православної Церкви та українського народу в скорботному спомині Голодомору

Блаженнішому Володимиру,

Митрополиту Київському і всієї України

 

Ваше Блаженство, дорогий Брате та Співслужителю у Христі!

 

80-а річниця штучного голоду в Україні, названий Голодомором, котрий забрав мільйони життів – є трагічною й болісною річницею. Від імені Православної Церкви в Америці я передаю Вашому Блаженству і українському народу наше щиросердне співчуття. Жорстокість та нелюдяність Голодомору залишили глибокі рани в українському суспільстві й пам’яті. Проте, український народ не одинокий у спомині Голодомору. Всі ті, хто цінує і шанує образ та подобу Божу в кожній людині приєднується до Вас й українського народу в скорботному спомині Голодомору.

 

ХХ століття дає багато прикладів зневаги до цінності життя кожної людини. Нажаль, ідолопоклонники ідеології ХХ ст. народилися в контексті європейської християнської цивілізації. Комуністичні та нацистські ідеології принесли в жертву мільйони життів на вівтар оманливих богів.

 

Це означає, що спомин терору та геноциду є не лише подією для суму та співчуття. Він є приводом для покаяння та зобов’язання до відновлення Християнських цінностей, як основи суспільства.

 

Ваш брат та співслужитель,

+Тихон

Архієпископ Вашингтонський,

Митрополит всієї Америки і Канади

 

Просмотров: 31

Залишити відповідь