ЗАПОРІЖЖЯ. Керуючий Запорізькою єпархією обговорив з Президентом України актуальні питання церковного життя

14 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з Президентом України Петром Порошенко.

Під час робочого візиту до Запоріжжя Президент України Петро Порошенко відвідав історико-культурний комплекс «Запорізька Січ», де зустрівся з архієпископом Лукою.

Звернувшись до Голови держави, архіпастир висловив вдячність за те, що Петро Олексійович відвідав Запоріжжя в настільки особливий день, який для Запорізького козацького краю є фактично осіннім Великоднем, і, від особи багатотисячної запорізької пастви вручив ікону Покрова Пресвятої Богородиці, написану місцевими майстрами.

Побажавши невичерпної допомоги Божої в нелегких трудах, архієпископ Лука провів екскурсію по реконструйованому Покровському храму. Владика продемонстрував іконостас XVIII століття, виконаний у стилі українського бароко, подарований Запорізькій  єпархії , і який прикрашає козачий храм.

В ході розмови архієпископ Лука закликав Президента не допускати  розпалювання міжконфесійних конфліктів.

Також владика-архієпископ проінформував Голову держави  про діяльність Запорізької єпархії у зв’язку з подіями, що відбуваються на Сході України. Архієрей розповів, що силами духовенства і мирян було зібрано понад  150 тис. грн. на потреби української армії, зібрані і доставлені десятки тонн продуктів і речей, як вимушеним переселенцям, так і тим, хто знаходиться в Слов’янську та Святогорську.

Крім того, владика розповів про ремонтні роботи в Запорізькому військовому госпіталі, які, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, ведуться силами не тільки небайдужих запорізьких прихожан, але і волонтерами із західноукраїнських єпархій.

У свою чергу, Петро Порошенко розповів архієпископу Луці, що ним було підписано Указ про перенесення Дня захисника України на 14 жовтня – свято Покрови і День українського козацтва.

За матеріалами Офіційного сайту Запорізької єпархії

Просмотров: 41

Залишити відповідь