РУМУНІЯ. Керуючий справами УПЦ відвідав монастирі Трансильванії

3 листопада Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у супроводі митрополита Клужського Андрія відвідав монастирі Пятра Финтинеле і Парва.

У жіночому монастирі Пятра Финтинеле, розташованому в мальовничому місці в горах, гостей зустріла ігуменя монастиря з сестрами. Під час екскурсії були показані храми і пам’ятки обителі: собор на честь Різдва пресвятої Богородиці, що споруджується, та 20-метровий залізний хрест, який розташований на пагорбі. Також були показані численні монастирські майстерні. На завершення зустрічі митрополит Антоній подарував ігумені монастиря ікону Собору Києво-Печерських святих та передав в монастирську бібліотеку видання Київських духовних шкіл.

Після цього українська делегація відвідала монастир Парва, заснований на честь святих апостолів Петра і Павла, де гостей прийняв намісник монастиря і братія.

Цього ж дня  Керуючий справами УПЦ  разом з керуючим  Клужською єпархією відвідали місто Бистриця.

Після екскурсії по місту, ієрархи зустрілися з членами обласної ради жудеца Бистриця-Несеуд. Під час розмови, митрополит Антоній розповів про соціально-гуманітарну діяльность Української Православної Церкви в сучасних умовах.

По завершенні зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Сайт КДАіС

Просмотров: 49

Залишити відповідь