РУМУНІЯ. Керуючий справами УПЦ виступив з доповіддю на міжнародній конференції в місті Клуж-Напока

4 листопада відбулось відкриття міжнародної науково-практичної конференції «Сповідь, Євхаристія і свідоцтво», яка проходить на базі богословського факультету університету імені Бабеша-Больяй (місто Клуж-Напока, Румунія). На запрошення митрополита Клужського Андрія та богословського факультету вищого навчального закладу участь у роботі симпозіуму бере Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Перед початком пленарного засідання в храмі при факультеті було звершено молебень, за яким молилися учасники наукового заходу та студенти.

Відкриваючи засідання, митрополит Андрій продовжив традицію Румунської Православної Церкви щороку оголошувати пріоритетну богословську тему для дослідження в церковних наукових центрах та обговорення на конференціях, симпозіумах, семінарах. Цьогоріч такою темою стало Таїнство Євхаристії. Після виступу владики Андрія до учасників звернувся декан богословського факультету протоієрей Василій Станчев.

Митрополит Антоній подякував владиці Андрію та отцю Василію за запрошення взяти участь у конференції. «Зв’язки між українцями і румунами, як двома православними народами, історично тісні, і це природньо – адже ми сусіди, два великих православних народи. Нас об’єднують імена великих святих. Особливо радісно, що цього року новим митрополитом Київським і всієї України став владика Онуфрій, якого добре знають і люблять в Румунії. Сподіваюсь, що завдяки Його Блаженству наші зв’язки будуть і далі зміцнюватися», – зазначив Його Високопреосвященство.

Далі митрополит Антоній виступив з доповіддю «Від віросповідання через свідоцтво до Євхаристії: богослов’я протоієрея Сергія Булгакова».

kdais.kiev.ua

Просмотров: 37

Залишити відповідь