Розпочався Хресний хід за мир в Україні

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, триває Хресний хід за мир в Україні в зоні АТО та прилеглому до неї кордоні.
12 листопада Хресний хід розпочався з Ізюмської єпархії. Ходу супроводжує  ковчег з частинками  чесних мощей 12 святих воїнів, таких як Георгій Побідоносець, Іоанн Воїн та ін.

До складу миротворчої міссії увійшли священики Київської єпархії:   Сергій Ющик, В’ячеслав Яковенко,  Сергій Кисельов,  Андрій та Костянтин Дворові, а також група ветеранів-афганців.

Архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, у співслужінні духовенства, звершив молебний спів, під час якого підносилися  молитви за мир в Україні, про припинення кровопролиття в нашій країні, любов та злагоду в людських серцях, припинення ворожнечі та ненависті між людьми.

По закінченні богослужіння, у своєму зверненні до богомольців, владика Єлисей підкреслив, що цей Хресний хід покликаний об’єднати людей.

“Ми повинні пам’ятати, що нашими мізерними людськими силами, навіть якщо вони укріплені зброєю, ми не здатні вирішити ту складну обстановку, яка склалася в суспільстві. Лише милосердя і допомога Божа здатні просвітити людський розум. Саме тому нам всім так важливо об’єднатися в молитві про припинення ворожнечі, про те, щоб не лилася кров, не гинули наші воїни і мирні громадяни, ми повинні просити Господа, щоб у людей знайшлися сили для примирення та рішення для виходу з цієї складної ситуації”, – зазначив єпископ Єлисей.

По закінченні проповіді, учасник Хресної ходи протоієрей  Сергій Кисельов дав духовний концерт.

11 листопада, перед початком ходи, голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відправив молебень.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Просмотров: 1366

Залишити відповідь