ЖИТОМИР. Предстоятель УПЦ освятив престол Хрестовоздвиженського кафедрального собору м. Житомир

19 грудня, в день памяті святителя Миколая Чудотворця, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський та всієї України освятив престол Хрестовоздвиженського  кафедрального собору міста Житомира. Під час освячення собору і Божественної літургії Предстоятелю співслужили митрополити: Овруцький і Коростенецький Віссаріон, Білоцерковський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон; архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Роменський і Буринський Іосиф, вікарій Київської Митрополії, єпископ Боярський Феодосій, а також духовенство Житомирської єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до житомирської пастви зі словами проповіді про життя та дива святителя Миколая.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель УПЦ нагородив керуючого Житомирською єпархією, архієпископа Никодима орденом святителя Миколая Чудотворця. Також Його Блаженство удостоїв нагород благодійників і меценатів, які потрудилися у справі відродження собору.

Фоторепортаж >>>

 

Просмотров: 2317

Залишити відповідь