КИЇВ. В інформаційному агентстві УНІАН відбувся круглий стіл за участю представників духовнства УПЦ

24 грудня в інформаційному агентстві УНІАН відбувся круглий стіл на тему «Психологічні і духовні проблеми військових та їхніх сімей: як повернути мир в душі?». У заході, організатором якого виступила Українська Православна Церква, прийняли участь Перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик, голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев`янко, керівник Київського майданчка і Міжнародного інституту екзистенціального консультування (МІЕКО) Анна Лелик та інші.

Під час круглого столу були обговорені питання необхідності психологічної реабілітації військових, які повернулися із зони бойових дій на Сході України.

Учасники заходу наголосили на важливості ролі духовенства УПЦ у справі повернення до нормального психологічного стану бійців, які приймали участь в АТО.

Представники духовенства Української Православної Церкви, у свою чергу, повідомили про допомогу військовим і їхнім родинам, яка надається з перших днів конфлікту на Сході України. Зокрема, йшлося про гуманітарну допомогу населенню Донбасу, допомогу у відновленні зруйнованої інфраструктури, а також духовну підтримку, яку надають священики постраждалим від бойових дій у госпіталях та через гарячу лінію «Надія».

За матеріалами інформаційного агентства УНІАН-Релігії

Просмотров: 650

Залишити відповідь