КИЇВ. Верховна Рада України підтримала законопроект щодо діяльності священиків-капеланів в органах та установах пенітенціарної системи

За повідомленням офіційного сайту Верховної Ради, український парламент підтримав у першому читанні законопроект № 1154 щодо діяльності священиків-капеланів в органах та установах пенітенціарної системи для здійснення душпастирської опіки серед арештованих і засуджених.

За це проголосували 229 народних депутатів на пленарному засіданні 11 лютого 2015 року. Автором проекту виступив депутат Юрій Мірошниченко.

Нагадаємо, що у розробці цих законодавчих змін ще у 2013 році брали участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Слід зазначити, що сьогодні, за даними Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, УПЦ проводить духовно-пастирську роботу з засудженими в усіх 177 установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України. Зокрема в указаних пенітенціарних закладах діють 103 храми, 27 каплиць та наразі ведеться будування ще 20 церковних споруд.

Просмотров: 599