На Тернопільщині представники «УПЦ КП» зривали панахиду за загиблим воїном АТО, бо його батьки не бажали бачити там розкольників

На Тернопільщині, у селі Залісці, 25 липня, у роковини загибелі сержанта 140-го окремого центру ССО Андрія Чабана – вірянина УПЦ, могилу воїна оточили представники т.з. УПЦ КП, з твердим наміром створити провокацію, адже саме в цей час до могили наближалася хресна хода від місцевого Свято-Покровського храму УПЦ.

Як повідомляє настоятель Свято-Покровського храму УПЦ протоієрей Андрій Гарасим, після панахиди по Андрію Чабану у храмі, жителі села хресною ходою попрямували до цвинтаря, де зустріли групу представників т.з. УПЦ КП.

“Цього дня ми вшановували пам’ять загиблого воїна, нашого парафіянина, молитовно підтримували батьків і близьких. За благословенням намісника Почаївської лаври на богослужінні співав лаврський хор.

З початку літа 2014 року Андрій перебував у зоні бойових дій, просив мати молитись за нього. Адже ще хлопчиком він був у нас на богослужіннях у храмі”, – розповідає отець Андрій.

Він також зазначає, що коли жителі села підходили до цвинтаря, виявилось, що навколо могили вишикувались представники “Київського патріархату”, з твердим наміром створити провокацію, адже саме в цей час до могили наближалася хресна хода від місцевого Свято-Покровського храму УПЦ.

“Мати і батько загиблого Андрія, односельці, попросили дати можливість відправити літію і освятити пам’ятник загиблого воїна священникам УПЦ. Через деякий час інцидент був вичерпаний”, – зазначив протоієрей Андрій Гарасим.

За матеріалами Центру інформації УПЦ

Фото надано парафіянами Свято-Покровського храму УПЦ у селі Залісці

Просмотров: 1951