ОДЕСА. Представники ОБСЄ фіксують в Україні розпалення релігійної ворожнечі через ЗМІ

3 листопада в Одесі відбувся регіональний круглий стіл, присвячений обговоренню ролі діалогу в зміцненні безпеки релігійних та інших громад. Зустріч була організована Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ).

2015.11.03_4b_OSCE_ODIHR_roundtable_Odesa_Ukraine_irs.in.uaУ круглому столі взяли участь більше 40 представників різних релігійних громад, організацій громадянського суспільства, обласної державної адміністрації та офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також міжнародних та національних експертів у сфері свободи релігії та переконань. З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела у засіданні круглого столу взяв участь благочинний Одеської єпархії протоієрей Павел Поліщук.

Учасники заходу обговорили характер, форми, роль і мету діалогу, а також дослідили фактори, що сприяють його ефективності, прозорості та довгостроковості.

2015.11.03_3b_OSCE_ODIHR_roundtable_Odesa_Ukraine_irs.in.uaСеред іншого учасники круглого столу обговорили проблематику розпалювання релігійної ворожнечі у ЗМІ через неправдиві або неякісні журналістські матеріали. Також було акцентовано увагу на необхідності кращої комунікації церков і релігійних громад із суспільством, в тому числі через медіа ресурси та своєчасне коментування резонансних подій.

Круглий стіл, третій у своєму роді, був організований в рамках проекту ОБСЄ БДІПЛ «Сприяння безпеки релігійних чи духовних громад та інші в регіонах України».

За матеріалами сайту Інституту релігійної свободи

Просмотров: 776